Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a decis restricții pentru locuitorii din Băbiciu și Baldovinești

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat, luni, 15 martie, o nouă hotărâre privind introducerea de restricții în vederea combaterii și prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului.

Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a hotărât, pe baza datelor puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică, că încadrarea localităţilor din judeţul Olt în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile este următoarea:

I. Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori: Baldovineşti (rata de incidenţă – 3,72/1.000 de loc.) şi Băbiciu (rata de incidenţă – 3,38/1.000 de loc.).

Pentru acestea se aplică, începând cu data de 16 martie, pentru o perioadă de 14 zile, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

 1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
 2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
 3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;
 4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 2 și 3 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

II. Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori: Voineasa (rata de incidenţă – 2,84/1.000 de loc.), Corabia (rata de incidenţă – 2,82/1.000 de loc.), Găvăneşti (rata de incidenţă – 2,14/1.000 de loc.) şi Deveselu (rata de incidenţă – 1,60/1.000 de loc.).

Pentru aceste localităţi se aplică, începând cu data de 16 martie, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsurile prevăzute de anexele nr. 2 și 3 din H.G. nr. 293/2021, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

 1. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
 2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;
 3. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;
 4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 2 și 3 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Pentru localităţile judeţului Olt – cu excepția celor menționate la pct. I şi II, precum şi a localităţilor menţionate la art. 1, alin. (1) Hotărârea nr. 15/02.03.2021 (Icoana, Schitu, Optaşi Măgura şi Potcoava), la art. 1, alin. (1) din Hotărârea nr. 17/05.03.2021 (Morunglav, Vulpeni, Milcov şi Iancu Jianu),  la art. 1, alin. (1) din Hotărârea nr. 18/08.03.2021 (Slătioara, Teslui, Balş, Piatra Olt şi Vădastra) şi la art. 1, alin. (1) din Hotărârea nr. 19/12.03.2021 (Obârşia, Baldovineşti, Slatina, Pârşcoveni, Băbiciu, Ştefan cel Mare şi Bărăşti), adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – se aplică, pe lângă măsurile prevăzute de anexele nr. 2 și 3 din H.G. nr. 293/2021, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

 1. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;
 2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;
 3. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;
 4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 2 și 3 se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în judeţul Olt, la data de 15 martie 2021, este de 1,20/1.000 locuitori, iar în 46 de localităţi nu a fost înregistrat, în ultimele 14 zile, nici un caz pozitiv COVID-19.