AJF Olt: Nicio echipă de Liga a IV-a nu se înscrie în campionat. Nu își permit să-și teste jucătorii pentru virusul SARS-COV2

AJF Olt a avut vineri, 9 aprilie, o întâlnire cu reprezentanții cluburilor din județ. Nicio  echipă din Liga a IV-a nu a dorit să se înscrie în ediția de campionat din acest an. Meciurile ar fi trebuit să fie reluate, pentru ca AJF Olt să poată transmite până la începutul lunii mai campioana județului. Nicio echipă din Olt nu își permite din punct de vedere financiar să le facă jucătorilor teste antigen pentru depistarea virusului SARS_COV2, în fiecare săptămână. Mai mult de atât, echipelor nu li se permite să joace cu spectatori.

„Dintre cele 14 echipe participante în campionatul Ligii a IV-a, 13 echipe au avut reprezentanți la întâlnire (reprezentantul ACS Valea Oltului Cilieni fiind absent). Niciuna dintre echipele prezente la întâlnire nu a dorit să se înscrie în campionat, motivele invocate fiind costurile ridicate necesare respectării Protocolului medical actual și timpul scurt avut la dispoziție pentru desemnarea echipei câștigătoare”, se arată într-un comunicat al AJF Olt.

Astfel, Biroul Executiv al AJF Olt a hotărât:

LIGA a 4-a:

-La solicitarea a 13 echipe din 14 participante (ACS Valea Oltului Cilieni nefiind prezenta) – Campionatul Ligii a IV-a, ediția 2020-2021, nu va începe în perioada imediat următoare.

-Termenul de înscriere a echipelor  în competiție va fi până la data de 23 aprilie 2021, urmând ca, în cazul în care vor exista echipe înscrise, Comisia de Competiții din cadrul AJF Olt să stabilească sistemul competițional și datele de desfășurare.

LIGA a 5-a:

-Echipele participante în Campionatul Ligii a V-a care consideră ca pot respecta Protocolul medical de reluare a competițiilor de fotbal amator în vigoare (obligativitatea efectuării testelor rapide antigen, pentru toți componenții echipei, din 7 în 7 zile, numai în unitățile medicale avizate de Ministerul Sănătății și conform metodelor aprobate de Ministerul Sănătății, costurile acestor teste – 1 test = aproximativ 50 lei/persoană, organizarea jocurilor fără spectatori, etc.), pot depune cerere de înscriere în Campionat în perioada 12 Aprilie – 23 Aprilie 2021, urmând ca, în funcție de numărul de echipe înscrise, în fiecare serie geografică a Campionatului, Comisia de Competiții din cadrul AJF Olt să stabilească sistemul competițional și datele de desfășurare.