Aproape 5.000 de elevi din Olt au reînceput cursurile online

Aproape 5.000 de elevi aflați în anii terminali au reînceput de astăzi, 12 aprilie, cursurile online. Aceștia vor mai face școală timp de două săptămâni, când vor intra și ei în vacanța de Paște.

„Astăzi și-au reluat cursurile elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-am, anii terminali. În clasa a VIII-a sunt aproximativ 2.661 elevi, iar la simularea de la Bacalaureat, a XII și a XIII-a, au participat aproximativ 2.300 de elevi. Au două săptămâni cursuri, începând de astăzi, și apoi intră și ei în vacanța de Paște. Există un nou Ordin al ministrului privind structura anului școlar. Potrivit acestuia, elevii, începând de astăzi, fac două săptămâni cursuri online, ceilalți sunt în vacanță până pe 4 mai, când se vor relua toate cursurile”, a spus purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv.

Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele I – a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie.

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate: 22 – 25 iunie – Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 28 iunie – 1 iulie – probele scrise ale examenului de Bacalaureat.