FOTO. Spitalul Corabia, aparat performant de radiologie. Corăbienii pot face gratuit investigații radiologice și CT

Un aparatul de radiologie de ultimă generație a fost recent pus în funcțiune la Spitalul Orășenesc Corabia. Acesta a primit toate autorizațiile și funcționează de câteva zile în Laboratorul de Radiologie din cadrul unității medicale. Este un sistem digital performant cu prindere în tavan ce oferă imagini cu o rezoluție uimitoare datorită tehnologiei S-Vue™ de la Samsung. Fluxul de lucru este simplificat prin automatizarea completă.

Sistemul dispune de un touch screen de 12” cu funcţii intuitive şi simpliste, ce vor reduce considerabil timpii examinării.

Corăbienii pot face investigații radiologice gratuite, dar și CT doar cu bilet de trimitere, după ce trei aparate au fost incluse în contractul cu CAS Olt.

„Spitalul Orășenesc Corabia a introdus în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate trei aparate medicale de ultimă generație: aparat de radiologie, aparat pentru osteodensitometrie și computerul tomograf. Aparatura este deservită de personal medical specializat iar, pentru persoanele asigurate, serviciile medicale paraclinice sunt prestate pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist( pentru computerul tomograf). Pentru persoanele neasigurate serviciile sunt contra cost”, au precizat reprezentanții Primăriei Corabia.