Un medic din Olt a murit

Medicul de familie din comuna Brâncoveni, Simona Grigore, a murit sâmbătă, 17 aprilie. Doctorul se ocupa de localnicii din comuna olteană de mai bine de două decenii. Simona Grigore suferea de mai bine de un an și jumătate de o boală incurabilă.

Primarul din comuna Brâncoveni, Ion Cheroiu, spune că localitatea a pierdut un mare om, care a fost în slujba comunității 20 de ani.

„Încă o mare pierdere pentru comuna noastră! Sâmbătă a plecat dintre noi doamna doctor Simona Grigore, un medic devotat. Drum lin printre îngeri, doamna doctor! Era de aproximativ 20 de ani medic în comuna noastră. Medicul avea în jur de 53 de ani. Nu am rămas fără doctor în comună, pentru că mai avem încă unul, care i-a și ținut locul în toată această perioadă. Să vedem dacă mai vine cineva”, a spus Cheroiu.

Alți doi medici de familie din Olt au murit de la începutul acestui an, medicul din Crâmpoia, Ion Nedelcu, și medicul din comuna Grădinari, Elena Roșu.

Pe parcursul anului 2020, alți șapte medici de familie din județ au murit din cauza afecțiunilor pe care le aveau, unul dintre doctori, cel de la Potcoava, fiind răpus de COVID.

Reprezentanții medicilor de familie din Olt au atras atenția, în repetate rânduri, că doctorii sunt epuizați pentru că au în grijă foarte mulți pacienți. Grav este că puțini medici tineri vin din urmă pentru a se instala în satele din județ.