Cismaru: „Avem bugetate acele exproprieri necesare derulării investiției Varianta Oituz”

Reprezentanții Primăriei Slatina au precizat că infrastructura rutieră reprezintă o prioritate în acest an, suma bugetată fiind de peste 29 de milioane de lei.

„Infrastructura rutieră, una din prioritățile noastre din acest an, este bugetată cu peste 29 de milioane de lei. Avem în curs 11 străzi care se reabilitează prin DASIP, sunt 16 investiții noi care au fost aprobate ca și documentație, ca și sume de bani în vederea execuției. Mai avem cele trei parcări de pe Crișan, Muncii, Arcului, acestea sunt în continuare, și din cele noi acea parcare de pe strada Zmeurei. Avem șase străzi cu extindere de iluminat public”, a spus city managerul Slatinei, Cristian Cismaru.

Totodată, Primăria Slatina vrea să clarifice situația juridică a terenurilor din jurul Variantei Oituz, care reprezintă cea mai mare investiție.

„Avem bugetate acele exproprieri necesare derulării în bune condiții a investiției Varianta Oituz, pentru că parte din acele terenuri sunt proprietate privată și noi declarându-le de interes public trebuie să facem acele exproprieri în vederea derulării investiției. După cum știți, se lucrează în paralel, de fapt sunt începute lucrările în paralel pe Constantin Brâncoveanu și pe Pitești și, încetul cu încetul, o să ne apropiem să atacăm și această zonă, cea mai grea și cea mai mare investiție, Varianta Oituz, dar nu înainte de a intra în posesia acelor terenuri și a clarifica situația juridică a terenurilor respective”, a conchis Cismaru.