Percheziții, la Primăria Gostavățu. Angajați din primărie, acuzați că au încasat bani fără a emite chitanțe

Trei percheziții au avut loc pe 20 aprilie la angajați ai Primăriei Gostavățu și la sediul instituției. Polițiștii fac cercetări sub aspectul infracțiunii de delapidare și abuz în serviciu.

„La data de 20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 3 percheziții la sediul unei autorităţi publice locale din județul Olt și la domiciliile unor funcționari din cadrul instituţiei respective. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare şi abuz în serviciu”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Oamenii legii spun că angajați ai primăriei din comuna Gostavățu au încasat sume de bani din închirierea sălilor de evenimente fără a emite chitanțe.

„Din cercetări a reieșit faptul că, funcţionari din cadrul autorităţii publice locale ar fi încasat sume de bani pentru închirierea sălilor de evenimente de pe raza localităţii fără a emite chitanţe fiscale sau ar fi încasat sume mai mici decât cele stabilite prin Hotărârile Consiliului Local”, se mai arată în comunicatul citat.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate mai multe documente, două persoane fiind conduse la sediul poliției în baza unor mandate de aducere pentru a fi audiate și a fi dispuse măsuri legale.