Dobra, la inaugurarea centrului de vaccinare: „Este singura soluție să scăpăm de pandemie. Și eu și soția am făcut vaccinul”

Alro Slatina a prezentat joi, 29 aprilie, centrul de vaccinare, ce va deveni funcțional imediat după Paște, mai exact din 4 mai. 80 de persoane pe zi vor putea fi vaccinate în centrul de la Alro Slatina, care va deservi întreaga platformă industrială a Slatinei. La inaugurarea acestui centru în care lucrează personal angajat și plătit de Alro, fiind semnate 30 de contracte cu medici și asistenți, au participat directorul general Gheorghe Dobra, preşedintele Consiliului de Administrație, Marian Năstase, şi prefectul de Olt, Florin Homorean.

Directorul Alro Slatina, Gheorghe Dobra, a precizat că vaccinarea este singura soluție să scăpăm de pandemie și a îndemnat pe toată lumea să se vaccineze.

 „Centrul de vaccinare va fi operațional din 4 mai și va avea o capacitate de 80 de persoane pe zi. Sperăm să avem și pacienți. Vreau să vă spun că eu și familia mea suntem vaccinați. Eu consider că singura soluție, în afară de protecție, de a scăpa de această pandemie este vaccinarea. De asemenea, acest lucru va veni în sprijinul angajaților, a colaboratorilor noștri, clienților și furnizorilor noștri și toți cei care lucrează  în interiorul ALRO, precum și în sprijinul celorlalți operatori economici din orașul Slatina”, a spus Gheorghe Dobra.

Șeful de la Alro a dat exemplul statului Israel, care a ajuns la un procent de vaccinare de aproximativ 70 la sută și zero cazuri noi.

„Am pregătit aici câteva grafice care arată de ce trebuie să ne vaccinăm. (…) Am grafice din statul care a terminat vaccinarea, Israel, și aici avem următoarea situație: are un grad de imunizare de circa 70 la sută și a ajuns la zero cazuri noi. Cazurile active sunt tot la fel. Statistica ne arată că singura soluție este protecția și vaccinarea. Eu îndemn pe toată lumea să se vaccineze și eu am făcut vaccinul, și eu și soția. Nu am avut nicio problemă”, a mai spus Dobra.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că acest centru de la Alro Slatina va contribui la imunizarea cetățenilor din județ, angajații urmând să primească serul de la Pfizer.

„Este o acțiune a ALRO Slatina, dar și a celorlalți parteneri de pe platforma industrială, care merită lăudată. Am început discuțiile privind înființarea acestui centru cu mult înainte de să apară acele instrucțiuni ale Comitetului Național de Vaccinare prin care operatorii economici puteau solicita vaccinarea cu AstraZeneca, să-și organizeze centre proprii, să fie vaccinați cu o echipă mobilă a DSP sau direct în centre de vaccinare. Am reușit să obținem autorizarea, va fi disponibil vaccinul Pfizer pentru vaccinarea salariaților de pe platforma industrială a municipiului Slatina. Suntem convinși că și acest centru va contribui la imunizarea cetățenilor din județ, va contribui la creșterea vitezei de vaccinare. Este avizat de DSP, are personal instruit”, a spus prefectul.

Năstase: „Nu putem să oprim producția”

Preşedintele Consiliului de Administrație, Marian Năstase, a precizat că prin vaccinare scăpăm de frica de a face o formă gravă COVID care să ducă la deces.

„Posibilitatea de a alege între vaccin și o posibilă moarte… cred că este o decizie simplu de luat. În situația în care organismul reacționează la COVID într-o manieră slabă, poți să mori. Atunci vaccinul elimină această ipoteză de a murit. Eu cred că asta trebuie să facem toți. A doua chestiune este că scăpăm de frică, pentru că frica ne uzează, ne tensionează. După ce m-am vaccinat, m-am simțit mai bine, nu neapărat fizic, ci psihic. Am scăpat de o parte din frică. Încă mai am frică pentru copil că nu are vârsta de vaccinare și pentru prieteni care nu se pot vaccina. Eu cred că este cel mai important să scăpăm de frică. Noi, pe platformă, lucrăm 24 din 24 de ore, nu putem să oprim producția. Asta însemnă că toți colegii noștri, prin rotație, vin tot timpul la muncă, apoi se duc acasă, își expun familiile. Nu am folosit această metodă de a trimite oamenii în șomaj tehnic, pentru că atât putem să facem în aceste condiții grele. Eu cred că vaccinarea, din această perspectivă, ne ajută să scăpăm de aceste chestiuni. Am o prietenă care a plecat în India, mi-a scris că nu mai există lemne de foc pentru a fi arși morții care sunt prin parcări. 350.000 de cazuri pe zi, în India, de la noua tulpină care a apărut. (…) Avem acest centru de vaccinare, îndeplinește toate standardele, avem vaccin. Mesajul meu este să ne vaccinăm, ne va aduce cât mai aproape de normalitate și ne va scăpa de frică”, a spus Năstase.