300 de salariați de la Alro Slatina au avut COVID

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Alro Slatina joi, 29 aprilie, la inaugurarea centrului de vaccinare ce va funcționa în cabinetul medical, 300 de angajați ai societății au fost confirmați cu virusul SARS-COV2 de la izbucnirea pandemiei, dar niciunul nu a făcut o formă gravă. Jumătate dintre salariații Alro Slatina și-au manifestat intenția să se vaccineze cu serul de la Pfizer.

„50 la sută din personal dorește să se vaccineze. 2.000 de persoane intenționau să se vaccineze, în prima fază. Mai avem înscriși 900, dar ne așteptăm ca numărul să crească pe măsură ce vaccinăm, unii sunt nehotărâți, vor să vadă cum funcționează lucrurile. Maximum 300 de oameni au avut COVID în decurs de un an, cei mai mulți i-am avut în toamnă, cu un vârf de 80 persoane confirmate”, a spus directorul general de la Alro Slatina, Gheorghe Dobra.

Conducerea de la Alro a vorbit despre un singur deces, însă angajatul mai avea și alte probleme medicale.

Șeful de la Alro a precizat că măsurile impuse au făcut ca focarele să nu se extindă, iar foarte multe persoane s-au infectat în afara programului de lucru.

„Am luat măsuri de igienă, dezinfecție, am făcut testarea personalului, la început teste cu probă de sânge, acum nazal. Și astăzi facem testări săptămânal. Am izolat inclusiv contactul indirect, ceea ce ne-a ajutat să derulăm activitatea fără probleme din martie până acum. I-am testat, i-am trimis acasă. Facem anchetă epidemiologică internă, completează chestionare dacă au intrat în contact cu persoane bolnave, măsurile noastre au fost cu un pas înainte. Foarte puțin s-a extins în interior, cazurile au venit din afară. Nu am avut cazuri grave”, a mai spus Gheorghe Dobra.