FOTO. Jandarmii olteni au primit trei ATV-uri. Vor fi folosite pentru intervențiile în zone greu accesibile

Jandarmii olteni au primit trei ATV-uri pentru intervențiile în zone greu accesibile. Acestea vor ajunge în cadrul detașamentelor din Slatina, Caracal și Corabia, fiind primite în cadrul unui parteneriat încheiat cu Consiliul Județean Olt.

Cele trei ATV-uri marca Polaris Sportsman sunt achiziționate în cadrul proiectului „Joint investments in the field of emergency situations for Olt County Council and Dolna Mitropolia Municipality”, cu finanțare prin Programul de cooperare teritorială INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA 2014-2020.

„Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăți gestionarea comună a riscurilor, prin creșterea capacității de reacție, în zona transfrontalieră Olt-Dolna Mitropolia, consolidând astfel capacitatea instituțională și tehnică a situațiilor de urgență. Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt: îmbunătățirea cooperării la nivel operațional și a capacității de răspuns prin extinderea logisticii existente cu noi echipamente dedicate, precum și încheierea de parteneriate comune în domeniul avertizării timpurii și al răspunsului la situații de urgență”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.