Primăria Slatina, puncte de prim-ajutor, în caniculă. Trei containere, la Fântâna Speranței, Piața Zahana și Poliția Circulației

Un val de căldură a cuprins sudul țării, județul Olt fiind sub o avertizare cod portocaliu de caniculă  pe 24 și 25 iunie, temperaturile urmând să urce și până la 41 de grade Celsius.

În acest context, Primăria Municipiului Slatina a anunțat că este pregătită să asigure, prin intermediul Direcției de Asistență Socială Slatina, primul ajutor în caz de caniculă.

Astfel, trei containere de informare și asistență medico-sociala au fost amplasate în trei zone intens circulate, după cum urmează: La Fântâna Speranței, în Piața Zahana, în zona Poliției circulație.

„Situate în zone intens circulate, în apropierea piețelor și a intersecțiilor mari, aceste puncte temporare de lucru ale Directiei de Asistență Socială Slatina, oferă tuturor celor care le trec pragul servicii de prim-ajutor și informații despre prevenirea efectelor patologice ale căldurii. Asistența și consilierea medicală sunt asigurate de personalul medical din cadrul Directiei de Asistență Socială Slatina (medicină școlară sau comunitară) pe bază de grafic de lucru, astfel încât să nu fie afectată activitatea de la locul principal de muncă”, a anunțat primarul Slatinei, Emil Moț, pe pagina sa de socializare.

Aceste puncte au fost dotate cu truse de prim ajutor, dozatoare de apă, beneficiază de climatizare și vor fi activate doar în condiții de avertizare meteorologică (începând cu codul galben), după următorul program:

– luni – vineri, între orele 10:00 – 18:00

– sâmbăta, între orele 10:00 – 14:00.

În zilele cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, să părăsească locuinţa în intervalul orar 11.00 – 18.00, să consume 1,5 – 2 litri apă/zi chiar dacă nu apare senzaţia de sete, evitarea băuturilor cu conţinut de cofeină şi a băuturilor răcoritoare acidulate ori alcoolice.

De asemenea, este recomandată folosirea ochelarilor de soare şi a pălăriilor sau şepcilor, a hainelor lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Potrivit Prefecturii Olt, la nivelul județului Olt, astfel de puncte de prim-ajutor mai sunt amenajate, după cum urmează: 

Slatina:

– Sediul I.S.U. Olt, Str. Tipografului (doar distribuţie apă potabilă);

Municipiul Caracal:
– Sediul Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Târgului Săptămânal, str. A. Caracalla, nr.22;

Oraşul Corabia:
– Biroul oficieri căsătorii – Sediul Primăriei, str. Cuza Vodă, nr. 54;

Oraşul Balş:
– Coop Consum, str. N. Bălcescu Bl. K, zona Monument;
– Societatea Minu Coom SRL, str. N. Bălcescu nr.7A, zona Primărie-Centru;
– Societatea Minu Com SRL, str. N. Bălcescu nr. 105, zona Spital;
– Rompetrol – str. N. Bălcescu, nr.192 – zona Tunari;

Oraşul Scorniceşti:
– Sala de Sport, str. B-dul Muncii nr.21-B;

Oraşul Drăgăneşti-Olt:
– Sediul Primăriei orașului Drăgăneşti-Olt;

Oraşul Piatra-Olt:
– Sediul Primăriei orașului Piatra – Olt;

Oraşul Potcoava:
– Sediul Primăriei orașului Potcoava.