FOTO. Voiculescu, un nou mandat de președinte. Orban, către liberalii olteni: „Vă cer sprijinul şi susţinerea la Congresul din 25 septembrie”

Au fost alegeri la nivelul PNL Olt, vineri, 9 iulie, senatorul Liviu Voiculescu obținând un nou mandat de președinte. Printre cei prezenți la Comitetul de Coordonare Județean al Partidului Național Liberal, Filiala Olt, ce a avut loc în Sala de Evenimente „Ballroom”, PSG din Slatina, s-au numărat: Dan Vâlceanu, președinte PNL Gorj, Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, europarlamentarul Cristian Bușoi, care a precizat că îl sprijină de Florin Cîți, fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, deputatul Gigel Știrbu, dar și Ludovic Orban. Totodată, au fost prezenți 330 de delegați din cadrul PNL Olt, care au votat.

Voiculescu a fost singurul candidat pentru șefia PNL Olt, după ce deputatul Gigel Știrbu a anunțat că va candidat din nou pentru funcția de vicepreședinte regional, Regiunea SUD-Vest Oltenia PNL, în cadrul Congresului PNL din 25 septembrie.

Vizibil emoționat, senatorul Liviu Voiculescu a precizat că va rămâne același om și în următorul mandat de patru ani.

„Sunt oameni de la care am învățat multe chiar și atunci când eram certați. Au fost sfaturi și lucruri pe care le-am învățat și le-am reținut de la domnul deputat Gigel Știrbu, de la Marian Vasile și de la alți colegi, care, într-un moment sau altul, au avut altă opinie față de a mea. Acesta este PNL, aceasta este Filiala Olt a PNL, înainte de toate ținem unii la alții și chiar în moment grele putem să trecem peste orice, să fim uniți, pentru că interesul nostru este comun, facem politică liberală într-o zonă roșie, și, așa cum spune și președintele Orban, este extrem de greu. Așa cum am fost până acum, sincer, loial, un bun coleg, așa voi rămâne și în următorii patru ani”, a spus Voiculescu.

 

Ludovic Orban le-a cerut sprijinul liberalilor olteni

La Slatina a fost prezent și Ludovic Orban, președintele PNL și președintele Camerei Deputaților, care a fost întâmpinat cu aplauze de toți cei prezenți. Orban le-a cerut sprijinul liberalilor olteni la Congresul din 25 septembrie, unde îl va avea ca și contracandidat pentru șefia partidului pe Florin Cîțu, cel care ocupă funcția de premier.

Totodată, Orban a subliniat cât este de greu să faci politică în Olt, un județ roșu unde pentru fiecare vot este nevoie de multă muncă.

„Nu cred că există filială judeţeană în care eu să fi fost de mai multe ori decât am fost în Olt. Poate şi provocarea de a ne bate cu un PSD care a fost între primele trei locuri în clasamentul PSD. De multe ori îmi vine să îi invit pe colegii mei din anumite filiale din Ardeal care îşi fac campanie prin adunări publice, de regulă o adunare, două, publică pe campanie, să vină să facă campanie în judeţul Olt. Să vadă de câte ori trebuie să treci pe la poarta unui om ca să fii cât de cât convins că te votează şi chiar atunci când eşti convins că te votează nu ştii ce se întâmplă în noaptea de dinaintea alegerilor şi te trezeşti că de unde eşti sigur că câştigi nişte alegeri, le pierzi în ultimul moment. Aş vrea să-i văd cum ar rezista presiunii, terorii permanente pe care au avut-o baronii PSD, nu numai în Olt, în general în judeţele din Oltenia şi din sudul României. Pentru a câştiga un vot în Olt, în Dolj, în Gorj, în judeţele din sud, trebuie să munceşti de trei ori, de cinci ori, poate de şapte ori mai mult decât ca să câştigi un vot în filialele din Ardeal. Din cauza asta pentru mine este fundamental să ridicăm Oltenia, să ridicăm sudul, să ridicăm Moldova, pentru că numai astfel PNL poate să aibă garanţia că va câştiga toate alegerile din 2024. Vin în Olt cred că din 1993, am fost în zeci, sute, de campanii cred că am fost în mai mult de două treimi din localităţile judeţului. Din cauza asta eu vă transmit un mesaj simplu: Vă cer sprijinul şi susţinerea la Congresul din 25 septembrie, ca şi dumneavoastră să puteţi conta pe sprijinul şi susţinerea preşedintelui PNL şi a echipei PNL în următoarii patru ani”, a spus Orban.

Acesta a precizat că nu s-a așteptat niciodată la un asemenea competitor (n.red. Florin Cîțu) și încearcă să nu răspundă atacurilor.

„Am încercat încă de la începutul acestei campanii, în care m-am trezit cu un competitor la care nu m-am aşteptat – am evitat pe cât a fost posibil să răspund  la orice fel atac din partea colegilor mei şi să evit să dau vreo declaraţie în care să creez un prejudiciu de imagine PNL. Aşa voi fi şi de acum înainte, iar dacă este cineva care să garanteze unitatea PNL, acele sunt eu. Pentru mine nu există delict de opinie. Pentru mine membrii PNL trebuie apreciaţi, respectaţi, susţinuţi, în funcţie de munca lor, de rezultatele pe care le au, în funcţie de calitatea lor umană, de caracterul lor şi în funcţie de ceea ce dau bun atât pentru partid cât şi pentru comunităţile locale şi pentru România. Eu am dat un exemplu la congresul trecut în care eu nu am eliminat colegi care l-au susţinut pe contracandidatul meu de atunci, Cristian Buşoi.(…) La fel se va întâmpla şi după 25 septembrie. Pentru mine, cei care îl susţin pe Florin Cîţu nu vor avea de suferit de pe urma faptului că l-au susţinut pe Florin Cîţu, după ce voi câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL. Dar, cu o singură condiţie: să nu facă rău colegilor lor de partid care mă sprijină în această competiţie electorală. Asta este condiţia şi vă puteţi da seama de ce spun acest lucru. Nu cred că este normal ca membri ai PNL să fie daţi afară din funcţii, sigur, nea- obişnuit să se întâmple lucrul ăsta când la putere este PSD , dar nu este normal să avem colegi în PNL care să fie daţi afară doar pentru că susţin candidatura mea. Acest lucru nu este normal şi atrag atenţia că trebuie să înceteze orice fel de utilizare a pârghiilor de putere guvernamentale administrative pentru a reprima colegi care îmi susţin candidatura. Ce vă garantez? Dă după 25 septembrie PNL va fi şi mai puternic, şi mai aproape de oameni va asigura o guvernare şi mai bună pentru români şi pregătim PNL pentru un an 2024 în care să câștigăm toate alegerile”, a adăugat Orban.