Fermierii din Grădinari sar în ajutorul sinistraților din Alba și strâng trei tone de legume. Primarul: „Și noi putem fi în această situație”

Ploile abundente au făcut ravagii în Alba, mai multe localități fiind grav afectate de inundații. Primăria Grădinari a făcut un apel în rândul fermierilor din comună pentru a dona legume oamenilor ce au fost afectați de furia apelor. 

Primarul din Grădinari, Mihai Ioana, a precizat că legumicultorii din comună nu au rămas indiferenți la drama oamenilor care și-au văzut casele distruse de ape și vor dona două-trei tone de legume, roșii, castraveți, ceapă, ardei, varză și vinete. Unii fermieri au dus deja legumele la primărie, alții urmează să le livreze miercuri, până în prânz, când dubița va pleca către sinistrații din Alba.

„Ajutăm sinistrații din Alba, vom strânge două-trei tone de legume. Viceprimarul s-a dus la fermierii care dețin exploatații agricole și i-a rugat să dea câte 20-30 de kilograme, cât are fiecare. Oamenii pregătesc marfa și primăria va colecta marfa la sediul instituției. Le ducem cu o dubiță, toate costurile fiind suportate de Primăria Grădinari. Mâine, la ora 12.00, plecăm cu legumele de la Grădinari către sinistrații din Alba. Am rămas impresionat, sunt oameni care au venit cu două-trei baxuri de roșii, se va strânge o cantitate importantă de legume. Și noi putem fi în această situație. M-a sunat directoare de la Direcția Agricolă, doamna Andronie, dacă putem ajuta și noi”, a spus primarul din comuna Grădinari.  

foto: fermieri din Grădinari care donează legume