Olt: Concurență mare la Titularizare pentru posturile de educatori

394 de olteni au susținut miercuri, 21 iulie, proba scrisă a examenului național de Titularizare, ce a avut loc în două centre din județul Olt, la Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina și Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina. Din cei 568 de candidați înscriși, 173 nu s-au prezentat sau au părăsit sala de examen, fiind și o lucrare anulată.

Cea mai mare concurență a fost la educatori și învățători, respectiv 169 și 69 candidați, urmați de cei la limba română – 52, limba engleză și educație fizică și sport – câte 36, matematică – 27 sau istorie – 24.

Pentru educatori sunt disponibile trei posturi pe care candidații se pot titulariza, la Radomirești, Buzești (Corbu) și Dejești (comuna Vitomirești).

Niciun candidat nu a fost eliminat din examen.

Primele rezultate se vor afișa pe 27 iulie, contestațiile vor fi soluționate în perioada 29 iulie – 2 august, pe 3 august fiind afișate rezultatele finale.

24 de posturi sunt titularizabile în județul Olt, după cum urmează: patru posturi de învățător (la Scărișoara, Balș, Braneț și Crâmpoia), trei de educatori, trei de Medicină generală pentru postliceal, trei posturi de muzică, disponibile la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina, două posturi de profesor logoped, trei posturi de profesor în centre și cabinete de asistență psihopedagogică, două posturi de profesor documentarist la Stoicănești și la Ștefan cel Mare și patru posturi profesor-educator (Balș).

Totodată, mai sunt 474 fracții de catedră.

Din 4 august va începe repartizarea cadrelor didactice.