Val de căldură până la finalul lunii. COD GALBEN pentru mai multe județe

Meteorologii au emis în această dimineață, 26 iulie, o atenționare meteorologică cod galben, un val de caniculă și disconfort termic ridicat cuprinzând cea mai mare parte din țară. Atenționarea meteorologică este valabilă pentru zilele 27, 28, 29, 30 și 31 iulie.

„În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade. Luni, 26 iulie, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice”, anunță meteorologii.

Zona afectată de codul galben de caniculă, conform hărții atașate. Printre județele afectate se numără: Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași, parțial Constanța, Prahova, Dâmbovița, București, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Olt, Dolj, parțial Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timișoara, Arad, Sălaj, Satu Mare.