TERIBILISM. Un caracalean de 18 ani gonea cu motocicleta cu 181 km la oră, în zona Corabia. La cât a ajuns amenda

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Olt au avut o nouă razie pe șoselele județului, la finalul acestei săptămâni, fiind aplicate 507 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, în valoare de 210.575 lei.

Un tânăr de 18 ani, din municipiul Caracal, a fost înregistrat de aparatul radar, pe 8 august, în timp ce conducea o motocicletă, pe Drumul Național 54, în afara orașului Corabia, cu viteza de 181 de km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 90 de km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Un șofer de 57 de ani, din Slatina, a fost prins conducând beat criță pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, din municipiul Slatina.

Polițiștii spun că bărbatul avea o alcoolemie de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

La finalul săptămânii trecute, polițiștii au reținut 141 de permise de conducere, dintre acestea 23 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 100 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 18 pentru alte abateri, fiind retrase şi 12 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 20 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 11 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 4 pentru conducere fără permis şi 5 pentru alte abateri.