Planul județean de reziliență pentru spitalele din Olt. Sunt solicitate mii de măști, combinezoane și medicamente. Va crește numărul de paturi COVID

DSP Olt a făcut public Planul județean de reziliență a rețelei sanitare din județul Olt față de noul val pandemic, acesta fiind transmis Ministerului Sănătății. Autoritățile se așteaptă ca numărul pacienților confirmați cu SARS-COV2 să crească în perioada următoare, astfel unitățile medicale din județ vor fi nevoite să aloce din nou un număr mai mare de paturi pentru această patologie.

La Spitalul Municipal Caracal, unitate spitalicească suport COVID, numărul paturilor va crește de la 104, câte sunt în acest moment pentru pacienții confirmați, la 294.

Ordinea și modalitatea în care spitalele vor atinge numărul de paturi necesar pentru asigurarea asistenței medicale pentru pacienții cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, în funcție de evoluția epidemiologică:

  1. Spitalul Municipal suport Caracal de la 104 paturi pacienți confirmați și 8 paturi ATI la 294 paturi COVID și 17 paturi ATI.
  2. Spitalul Județean de Urgență Slatina de la 39 paturi pacienți confirmați și 6 paturi Terapie Intensivă la 94 de paturi COVID și 8 paturi ATI;
  3. Spitalul Orășenesc Balș de la 8 paturi COVID pentru cazuri ușoare și medii care nu necesită ATI la 22 paturi COVID (15 confirmați și 7 suspecți);
  4. Spitalul Orășenesc Corabia de la 9 paturi care nu necesită ATI, cazuri ușoare și medii, la 21 paturi COVID (18 confirmați și 3 suspecți)”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Totodată, DSP Olt a propus și un necesar de materiale de protecție și materiale sanitare, de medicamente, dispozitive medicale și aparate medicale pentru asigurarea gestionării episodului de recrudescență a COVID, după cum urmează:

-combinezoane – 8.310;

-halate UF -6.800;

-botoși UF -8.330;

-bonete UF – 780;

-botoși înaltă protecție – 3.000;

-mască chirurgicală – 11.500;

-mască FFP2 – 10.450;

-mască FFP3 – 1.330;

-mască CPAP adulți – 6;

-mănuși UF – 25.800;

-mănuși nitril – 4.780;

-ochelari de protecție – 1.570;

-capeline – 9.300;

-viziere – 2.480.

DSP Olt a solicitat mai multe medicamente, precum: Meropenem, Cefort, Faxiparină, Fragmin, Remdesivir, Tocilizumab, Kineret, Omez cp, Controloc injectabil, Algocalmin, Bromhexin cp, Codeină, Fosfat, Ser Fiziologic, Glucoză, Vitamine B1, B6, C, Clexane, Dexametazonă, Imipenem, Veklury.

Pe această listă se găsesc și următoarele dispozitive medicale și aparate medicale: ventilatoare, ventilatoare noninvazive, aparat EKG, monitoare, injectomate, aspiratoare secreții, pulsoximetre, termometre digitale, concentratoare oxigen.

Totodată, s-a solicitat suplimentarea organigramei personalului medical pentru Spitalul Slatina.

„La SJU Slatina, având în vedere deficitul actual al organigramei (personal auxiliar 36 în ATI și 11 în Bl, asistenți medicali 9 în ATI și 6 în BL, medici 10 în ATI și 1 în Bl, în situația unui nou val pandemic suplimentar față de organigramă: 20 asistenți medicali în ATI, 10 în Bl, iar medici 4 în ATI și 3 în Bl”, se mai arată în comunicatul citat.