Din cei 10 pacienți confirmați cu virusul SARS-COV2, la Spitalul Slatina, unul este vaccinat. Medic: „Are o formă ușoară spre medie”

10 pacienți confirmați cu virusul SARS-COV2 sunt internați, zilele acestea, la Spitalul Județean de Urgență Slatina și primesc tratament de specialitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Slatina, chirurgul plastician Florin Popa, din cei 10 pacienți internați unul singur este vaccinat cu schema completă și are o formă de boală ușoară spre medie.

„Avem 10 pacienți confirmați cu virusul SARS-COV2, din care opt sunt cazuri medii, iar două ușoare. Un singur pacient din cei 10 este vaccinat, deci unul din zece. Are o formă ușoară spre medie. Este adevărat că sunt persoane ce ies pozitiv și după ce se vaccinează, am avut și din personalul medical, se știe că eficiența vaccinului nu este sută la sută, normal că mai apar și cazuri. Dar aceste cazuri, am văzut cu toții, sunt forme ușoare. Legat de infectări, se pare că este un trend crescător, se vede și prin cifrele comunicare de autoritățile centrale, așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Suntem pregătiți, am luat deciziile ce urmează a fi puse în aplicare în cazul creșterii numărului de cazuri”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, medicul Florin Popa.

Spitalul Slatina are în continuare probleme cu Remdesivi și Tocilizumab, medicamente ce nu pot fi achiziționate de pe piața liberă și sunt alocate de Ministerul Sănătății.

„În privința medicamentelor, avem tot ce înseamnă piață liberă, sunt achiziții pe care le face direct spitalul. În schimb, cele care sunt date de minister ne lipsesc, este vorba de Remdesivi și Tocilizumab. Avem stoc și de materiale sanitare de protecție”, a adăugat medicul.