Oltul are 103.000 de pensionari la 73.000 de angajați. Turcan: „Pe termen lung există o problemă de sustenabilitate”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit miercuri, la Slatina, despre faptul că Oltul va avea o problemă de sustenabilitate pe termen lung, ținând cont de faptul că județul are în prezent 103.000 de pensionari la aproximativ 73.000 de angajați.

Fracția periculoasă, adică numărul plătitorilor de taxe care alimentează fondul public de pensii este mai mic decât numărul pensionarilor, există de câțiva ani.

„Județul Olt are nevoie ca de aer de dezvoltare. Vă dau doar un argument. Avem aproximativ 103.000 de pensionari la aproximativ 73.000 de angajați, ceea ce arată că pe termen lung există o problemă de sustenabilitate, dar în același timp și un potențial de dezvoltare. V-am spus că a crescut numărul de angajatori și numărul de angajați, inclusiv sprijinul pe măsurile active pe care le-am acordat la nivelul județului Olt a fost de aproximativ 80 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că există potențial de dezvoltare economică. Și atunci, împreună cu prefectul, împreună cu instituțiile de la nivelul județului, urmărim țintit această parte de dezvoltare. Am avut întâlniri cu doi mari agenți economici astăzi (miercuri n.r.), care împreună au aproximativ 5.500 de angajați, mă refer la ALRO și Prysmian Group, și, de asemenea, acești doi mari angajatori marchează viața a mii de oameni de la nivelul județului Olt. Nu fac lucrul acesta de complezență, ci avem constituite și grupuri de lucru la nivelul ministerului, din care fac parte și reprezentanți ai acestora, tocmai pentru a fi cu adevărat în serviciul public, în calitatea noastră de ministru al Muncii și de șefi de instituții care trebuie să sprijine ocuparea”, a spus Raluca Turcan în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Prefectura Olt.

 

Foto: clădirea unde funcționează Casa Județeană de Pensii Olt