Doar urgențele, pe Secția Cardiologie a Spitalului Slatina. Cabinetul din Ambulatoriul Slatina, rămâne deschis

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina au decis ca pe Secția de Cardiologie să fie primiți doar pacienții care cu urgențe. În focarul COVID de pe Secția Cardiologie sunt 25 de cazuri, 17 pacienți și 9 cadre medicale. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, medicul Florin Popa, a precizat că pe toată secția se va face dezinfecția.

„Pe Secția de Cardiologie vorbim de un focar de 25 de pozitivi, actualmente focarul este pe cale de a fi stins. Mai avem un singur pacient internat pe secție care este pozitiv, are deja un test negativ, urmează să facă un test PCR. În funcție de rezultat urmează să externăm pacientul. Urmează perioada de igienizare în saloanele de pe Secția de Cardiologie și redeschiderea în totalitate a secției. În prezent, în Secția de Cardiologie se internează doar urgențele. Funcționăm cu toate paturile de Terapie Intensivă Cardiologie și 12 paturi normale. Activitatea din Ambulatoriu nu este perturbată, pacienții cu probleme cardiologice se pot duce în Cabinetul de Cardiologie, vor fi consultați și vor primi rețete. Cei care necesită internarea vor fi internați, nu este activitatea suspendată”, a spus chirurgul Florin Popa.

Acesta a precizat că focarul de pe Secția de Cardiologie a izbucnit de la un pacient.

„Pe Secția de Cardiologie sunt opt cadre medicale și 17 pacienți confirmați, noi suspicionăm că un pacient a fost pozitiv, iar la testul rapid a fost negativ, a dezvoltat simptome după internare și așa s-a ajuns la acest focar. Sunt sistate internările pentru pacienții cronici și primim doar urgențele medicale”, a adăugat medicul Popa.