DSP Olt: Fluxuri speciale în centrele existente pentru vaccinarea copiilor mai mari de 5 ani. Campania, demarată în a doua jumătate a lunii decembrie

Reprezentanții DSP Olt au anunțat miercuri, 24 noiembrie, că în centrele de vaccinare deja existente din județ vor fi create fluxuri noi destinate exclusiv inoculării cu serul împotriva virusului SARS-COV2 a copiilor cu vârste cuprinse între 5-11 ani. Totodată, autoritățile iau în calcul înființarea unor cabinete de vaccinare în unitățile care au compartimente de Pediatrie. 

„Pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5- 11 ani, Direcția de Sănătate Publică Olt s-a orientat către Centrele de Vaccinare existente, la nivelul cărora să organizeze fluxuri dedicate în exclusivitate acestei grupe. Decizia, la acest moment, a fost influențată de normele tehnice proprii specifice Ministerul Sănătății, cât și de cele comune cu Ministerul Educației. În funcție de adresabilitate, de evoluția evenimentelor, vom gândi și alte strategii de înființare a unor cabinete de vaccinare pe lângă unități sanitare cu sau fără paturi, care au secții sau compartimente  de Pediatrie, în care se dorește deschiderea acestor centre, atât pentru scurtarea timpului de acces la vaccinare a copiilor, cât și pentru evitarea aglomerărilor”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

Campania de vaccinare a copiilor cu vârste de peste 5 ani va fi demarată din a doua jumătate a lunii decembrie.

 „Din informații oficiale, această etapă de vaccinare va demara după prima jumătate a lunii decembrie 2021, cu respectarea recomandărilor experților, după cum urmează:

-asigurarea unui circuit separat pentru copiii cu vârste cuprinse intre 5-11 ani;

-dotarea cabinetului de vaccinare cu frigider dedicat păstrării vaccinului; produs biologic diferit față de cel folosit pentru restul grupelor de vârstă;

-personalul care va activa în aceste cabinete sa fie, de preferință, cu experiența în lucrul cu populația pediatrică”, au mai transmis reprezentanții DSP Olt.