Percheziții în orașele Caracal și Corabia, la persoane bănuite de camătă, șantaj și loviri

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției Orașului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat în această dimineață, 27 decembrie, 20 de percheziții domiciliare în orașele Corabia și Caracal, la persoane bănuite de camătă, șantaj, lovire sau alte violențe și contrabandă.

Polițiștii au stabilit că, din 2016 și până în prezent, mai multe persoane acordau bani cu dobândă, fiind folosită violența pentru recuperarea sumelor.

„Din cercetări a reieșit că, din 2016 și până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar, dacă banii nu erau returnați, ar fi folosit violența sau șantajul împotriva acestora. De asemenea, vor fi puse în aplicare 5 mandate de aducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Percheziţiile sunt desfăşurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, polițiștilor din cadrul Serviciului Județean de Transporturi Olt, polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

foto:arhivă