Un motociclist a fost prins circulând cu 178 km/h. Polițiștii au blocat înaintarea acestuia cu mai multe autospeciale

Polițiștii au depistat, pe Drumul Național 2, un motociclist care circula cu 178 km/h, în localitate. Acesta nu a oprit la semnalele polițiștilor, care au fost nevoiți să-l urmărească.

„La data de 2 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat, pe Drumul Național 2, în localitatea Traian, un tânăr, de 23 de ani, din Gherăiești, care conducea o motocicletă cu 178 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h. Având în vedere faptul că tânărul în cauză nu s-a conformat semnalelor luminoase și acustice ale polițiștilor, continuându-şi deplasarea, echipajul de poliţie l-a urmărit. În continuare, tânărul și-a continuat deplasarea într-o manieră iresponsabilă, fiind surprins de polițiștii rutieri, în timp ce rula cu o viteză de 104 km/h, fără a ține mâinile pe ghidon”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Ca să-l oprească, polițiștii au fost nevoiți să blocheze intrarea în municipiul Roman, folosind mai multe autospeciale.

„Întrucât conduita rutieră a motociclistului constituia un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, polițiștii rutieri au blocat înaintarea acestuia la intrarea în municipiul Roman, folosind mai multe autospeciale”, se mai arată în comunicatul citat.

Motociclistul a fost sancționat cu amendă, în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile, ca măsură complementară.