Patru sindicate de la Alro, protest în fața Prefecturii Olt. „Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică și gaze distruge ireversibil industria”

Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Alro Product, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului și Sindicatul Liber Alro anunță că vor organiza un miting de protest în fața Prefecturii Olt, pe 6 ianuarie, în intervalul orar 15.00-17.00. La finalul anului, peste 400 de angajați de la Alro și de la alte companii de pe platforma industrială au protestat în fața întreprinderii. Mitingurile vin ca urmare a închiderii a trei hale de electroliză, în contextul crizei energiei electrice.

Liderii de sindicat anunță că, în scurt timp, mii de angajați vor fi trimiși în șomaj tehnic.

 „În data de 06.01.2022î, ntre orele 15.00-17.00, va avea loc un miting de protest în fața Prefecturii Județului Olt la care vor participa angajații întreprinderi ALRO S.A și angajații altor întreprinderi care sunt afectați în mod direct sau indirect de reducerea capacității de producție a ALRO S.A prin închiderea a 60 la sută din capacități și trimiterea în șomaj tehnic a peste 1.500 de angajați. Hotărârea Consiliului de Administrație din data de 27.12.2021 prin care s-a luat hotărârea de închiderea capacității cu 60 la sută își produce efectul și închiderea cuvelor de electroliză continuă conform planului de închidere stabilit de Consiliul de Administrație, urmând ca, în scurt timp, și angajații să fie trimiși în șomaj tehnic”, se arată în comunicatul de presă semnat de liderii celor patru sindicate aluministe.

Cei patru lideri de sindicat, Constantin Popescu, președinte Sindicatul Liber Aluministul, Cristian Nițuică, președinte Sindicatul Alro Product, Constantin Tomescu, vicepreședinte Sindicatul Prelucrarea Aluminiului, și Ioan Popa, președintele Sindicatului Liber Alro, vorbesc despre mafia din jurul resurselor de energie electrică și gaze care distruge industria românească.

„Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică și gaze nu își încetează acțiunile de speculă, distrugând în acest mod ireversibil industria din România. Vă comunicăm faptul că în aceeași situație dezastruoasă nu ne aflăm numai noi ci se află toată industria din România, intrată într-o comă profundă în care se zbate fără scăpare din ghearele speculanților de energie electrică și gaze. Sute de mii de angajați vor rămâne fără locuri de muncă din cauza a cel mult 50 de ,,șmecheri” care se cred stăpânii energiei electrice și a gazului românesc. Demersurile făcute de conducere și sindicate la Președenția României, Guvernului României, în special domnului Prim Ministru Nicolae Ciucă, Ministrului Energiei, Ministrului Muncii, Ministrului de Finanțe, Ministrului Economiei,  Prefectului Județului Olt nu au fost luate în considerare și nici până astăzi nu am primit nici un răspuns. Atenție Guvern al României, fără industrie România și populația ei va fi la mila Uniunii Europene! Vă promitem că vom merge până la capăt indiferent cât de mare va fi prețul pe care îl vom plăti”, arată sindicaliștii.

foto: protestul din fața ALRO din 30 decembrie.