Sistem inteligent pentru șase treceri de pietoni din Slatina. Semafoarele cu buton au rolul de a fluidiza traficul

Primăria Slatina a început marți, 4 ianuarie, instalarea unor sisteme inteligente pentru fluidizarea traficului în șase puncte aglomerate din municipiu. Sistemele au rolul de a regla traficul în relația cu pietonii, pentru că aceștia trebuie să apese butonul semaforului și să aștepte câteva minute până li se permite trecerea șoselei. Astfel, trecerea mașinilor se face mult mai cursiv și se evită formarea ambuteiajelor.

De implementarea acestui proiect se ocupă Direcția Administrarea Străzilor și Iluminat Public (DASIP) Slatina, instituție aflată în subordinea Primăriei Slatina. Reprezentanții DASIP Slatina au precizat că lucrările se vor încheia până la finalul acestei luni și nu vor afecta traficul rutier din zonele unde se montează acest sistem.

 „Instalăm semafoare cu buton, care au rolul să fluidizeze traficul rutier, astfel încât să nu se formeze ambuteiaje, pentru că șoferii așteaptă foarte mult la trecerile de pietoni. Chiar dacă pietonul apasă butonul, tot stă patru minute și așteaptă, avantajând traficul rutier. Montarea acestui sistem a început de astăzi (n. red. – marți, 4 ianuarie), cu săpătura pentru stâlpi. În următoarele trei săptămâni vor fi montate circuitele și se vor face legăturile pentru energia electrică. Traficul rutier nu va fi afectat, pentru că lucrările se fac pe trotuar. Cele mai multe sunt amplasate în Cartierul Steaua, pentru că aici este aglomerație mare, sunt multe magazine, platforma industrială, mulți oameni vin din zona rurală”, au declarat reprezentanții DASIP Slatina.

Sistemul inteligent va fi instalat în șase locații, la șase treceri de pieton, după cum urmează:

-la trecerea de pietoni de la BEKAERT;

– pe strada Ecaterina Teodoroiu, după trecerea sensului giratoriu de la Steaua, spre ieșirea din Slatina spre Brebeni (foto);

-trecerea de pietoni de la LIDL, din cartierul Steaua (foto);

– pe Strada Ecaterina Teodoriu, la trecerea de pietoni din fața Băncii Transilvania, unde este și stația de autobuz;

– pe A.I. Cuza, trecerea de pietoni de la Poliția Permise Auto;

– pe strada Primăverii, intersecție cu strada Lalelelor, în fața magazinului de haine GIMAR.

Întreaga investiție este suportată din bugetul local și se ridică la 162.000 lei, fără TVA.