Botez în Slatina, spart de polițiști. IPJ Olt: Nunțile, botezurile, mesele festive și activitatea în baruri și discoteci, interzise

În noaptea de 8 ianuarie, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slatina au spart un botez organizat într-un local din municipiu. Oamenii legii i-au trimis acasă pe cei 20 de invitați și au amendat administratorul societății cu 3.000 de lei.

Polițiștii olteni spun că nu au fost respectate prevederile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 05 ianuarie 2022, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, prin care evenimentele private sunt interzise.

„Cu ocazia deplasării la fața locului, s-a constatat faptul că în incinta localului respectiv  din Slatina se desfășura un eveniment privat, în acel moment, cu aproximativ 20 de persoane, care dețineau certificat verde. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020, iar participanții au părăsit localul. Amintim faptul că evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea), dar și activitatea în baruri, cluburi sau discoteci, sunt interzise pe perioada stării de alertă, în conformitate cu prevederile în domeniu”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

foto:arhivă