VIDEO. Clădire distrusă și nouă mașini avariate, pe strada Pitești din Slatina. Incendiul a pornit de la un om al străzii

Trei ore s-au luptat pompierii Detașamentului Slatina cu flăcările, în noaptea de duminică spre luni, după izbucnirea unui incendiu la o clădire dezafectată, de pe strada Pitești din Slatina.

Clădirea, cu suprafața de peste 120 de metri pătrați, a ars generalizat, iar mai multe autoturisme parcate în apropierea acesteia au fost afectate din cauza căldurii degajate de incendiu.

Pompierii slătineni spun că incendiul ar fi pornit după ce o persoană fără adăpost ar fi folosit focul în această clădire.

„Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ trei ore. În urma evenimentului, clădirea a ars în totalitate și au fost avariate nouă autoturisme parcate în zonă. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații închise, cel mai probabil de către o persoană fără adăpost”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.