Elevii intră în online, dacă rata de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID din județ sare de 75 la sută

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi, 13 ianuarie 2022, noi măsuri privind organizarea activității în cadrul unităților de învățământ, în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în școli și grădinițe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19. Dacă cele patru spitale din Olt, de la Slatina, Caracal, Corabia și Balș, unde sunt tratați pacienții COVID, vor fi luate din nou cu asalt, elevii din județ vor trece în online până când adresabilitatea va scădea.

Astfel, elevii vor trece în online dacă rata de ocuparea, la nivel județean, a paturilor de spital pentru pacienții COVID este mai mare de 75 la sută. Reluarea cursurilor cu prezență fizică se face în fiecare județ numai după ce rata de ocupare a locurilor din spital scade sub 70 de procente.

DSP Olt va publica pe site-ul său rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma ALERTE MS.

Totodată, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru 10 zile, la apariția a trei cazuri confirmate cu virusul SARS-COV2 într-o clasă sau într-o grupă de grădiniță.