Tânăr prins conducând cu aproape 200 de km pe oră, în afara localității Priseaca. Ce sancțiuni a primit

În urma raziilor derulate pe șoselele din Olt, la finalul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat un tânăr de 20 de ani, din județul Dolj, în timp ce conducea cu aproape 200 de km/oră, în afara localității Priseaca.

„În ziua de 6 martie a.c., în jurul orei 08:30, polițiștii Serviciului Rutier Olt, au depistat pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Priseaca, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 194 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 100 de km/h”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 120 de zile, fără a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

Totodată, un bărbat de 35 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins conducând fără a deține permis, în comuna Icoana.

În perioada 4 – 6 martie 2022, poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au derulat mai multe acțiuni pe drumurile publice din județul Olt. Astfel, în cadrul activităților, au fost aplicate 738 de amenzi, în valoare totală de 191.715 lei.

Dintre acestea, 247 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 82 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate, 30 pentru abaterile săvârșite de bicicliști și 379 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 95 de permise de conducere, dintre care 52 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 15 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor/vehiculelor și 23 pentru alte abateri.

Au mai fost reținute 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale. De asemenea, au fost constatate șase infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care două pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, două pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat și două alte infracțiuni.