Oprescu, președintele forului care coordonează activitatea celor cinci județe din Oltenia „Voi susține interesul regional”. Are mandat de un an

Marius Oprescu a fost ales președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al regiunii Sud-Vest (CDR SV) Oltenia, vicepreședinte fiind Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Sud-Vest Oltenia s-a întrunit marți, 15 martie, în ședință extraordinară. În urma votului președinților de consilii județene și primarilor de municipii, orașe și comune membre, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a fost ales în fruntea acestui for care coordonează activitatea celor cinci județe din Oltenia.

Mandatul liderului social-democrat din județul Olt, Marius Oprescu, este de un an.

„Timp de un an, voi fi președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și, alături de colegii mei, membri în acest for, voi susține interesul regional, în vederea accesării fondurilor europene pentru proiecte strategice în regiune. Responsabilitatea noastră, a liderilor celor cinci județe ale Olteniei, este să depunem toate eforturile pentru ca acțiunile noastre să conducă la dezvoltarea regiunii și prosperitatea cetățenilor săi. Tocmai de aceea, unitatea și colaborarea sunt esențiale”, a declarat Marius Oprescu, președintele CDR SV Oltenia.

Consiliul s-a reunit marți, 15 martie, la Craiova și a avut pe ordinea de zi activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și acțiunile legate de implementarea Programului Operațional Regional 2014-2020, elaborarea următorului Program Operațional Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, precum și noutățile pe care le implică desemnarea instituției drept Autoritate de Management pentru viitoarea perioadă de programare.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia are 20 de membri, fiind format din președinții consiliilor județene ale celor cinci județe care compun regiunea Oltenia – Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți, Vâlcea – și din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orășenești și comunale din fiecare județ al regiunii.