Patru bărbați, bănuiți că au organizat curse ilegale de cai, pe un drum între Corabia și Vârtopu. 12 cai și sume importante de bani, la percheziții

Polițiștii rutieri ai Poliției Orașului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au pus vineri, 1 aprilie, în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, patru în Corabia și una în comuna Ostroveni, județul Dolj. Persoanele vizate în dosar sunt bănuite de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, după ce au organizat curse ilegale de cai.

Oamenii legii spun că faptele au avut loc de la finalul anului trecut și până în martie.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2021 – martie 2022, patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 30 și 43 de ani, ar fi organizat și ar fi participat, în calitate de conducători de vehicule cu tracțiune animală, la întreceri neautorizate pe Drumul Comunal 126, între localitățile Corabia și Vârtopu, fapt ce ar fi îngreunat sau împiedicat circulația celorlalți participanți la trafic”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

În casele bărbaților au fost descoperite sume mari de bani, despre care există suspiciunea că au fost câștigate în urma pariurilor făcute la curse. Totodată, în curți au fost găsite trei atelaje hipo, trei atelaje tip sulky, dar și 12 cai.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 3 atelaje hipo, 3 atelaje de tip sulky și 12 cabaline, ce au fost lăsate în custodia proprietarilor până la finalizarea cercetărilor. De asemenea, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 90.820 de lire sterline și 11.000 de euro, precum și mai multe documente și înscrisuri”, au mai adăugat polițiștii din cadrul IPJ Olt.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Corabia – Formațiunea de Investigații Criminale și Formațiunea de Ordine Publică, luptătorilor din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Olt și Dolj, polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj – Poliția Orașului Bechet și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia,
sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice și organizarea de pariuri bazate pe rezultatele unor concursuri clandestine, organizate în alte condiții decât cele prevăzute de normele legale în vigoare.