VIDEO/FOTO. Patru utilaje pentru finisarea asfaltului pe Drumul Expres Craiova-Pitești, între Balș și Pielești, au luat foc

UPDATE, ora 23.00: Potrivit ISU Olt, cauza probabilă a izbucnirii incendiului de pe Drumul Expres Craiova-Pitești a fost un scurtcircuit electric produs la unul dintre utilaje.

ȘTIREA INIȚIALĂ: 

Pompierii Gărzii Balș și de la Detașamentul Slatina au acționat marți seara, 26 aprilie,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe Drumul Expres Craiova-Pitești, pe o porțiune dintre Balș și Pielești, ce nu a fost deschisă circulației.

Patru utilaje pentru finisarea asfaltului au luat foc, acestea fiind distruse în proporție de aproximativ 70 la sută. Pompierii nu au stabilit încă de la ce a izbucnit incendiul.

„Pompierii Detașamentului Slatina și Gărzii Balș, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la patru utilaje pentru finisarea asfaltului. Evenimentul s-a produs între localitățile Balș și Pielești, pe un sector de drum care nu este deschis circulației rutiere. La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum, la materialele combustibile din compunerea utilajelor. În urma incendiului cele patru utilaje au fost distruse în proporție de aproximativ 70 la sută. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este în curs de stabilire”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Centura orașului Balș, parte a Lotului 1, Tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova-Pitești, a fost deschisă circulației pe 21 aprilie. Astfel, a fost primul segment din Drumul Expres Craiova-Pitești inaugurat, ceea ce înseamnă 17-18 kilometri de șosea, aici fiind inclusă și Centura Balșului, accesul fiind efectuat din DN 65 Craiova-Slatina-Pitești.

VIDEO accesând linkul:

https://www.youtube.com/shorts/KR5gFd8WW4w