Adjunctul IPJ Olt, Mihai Mihalache, conflict de interese administrativ. ANI: A semnat două dispoziții cu privire la soția sa

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 12 persoane, detaliile fiind comunicate astăzi, 19 mai. Printre ele se află și adjunctul IPJ Olt, Mihai Ion Mihalache.

Potrivit ANI, atunci când a fost șeful IPJ Olt, Mihalache a semnat două dispoziții cu privire la soția sa, agent de poliție în cadrul instituției. Astfel, soția șefului IPJ Olt ar fi beneficiat de un coeficient mai mare de salarizare.

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV. În perioada exercitării atribuțiilor de șef al I.P.J. Olt, persoana evaluată a semnat două dispoziții cu privire la soția sa (agent de poliție în cadrul I.P.J. Olt. Prin semnarea documentelor soția acestuia a beneficiat de un coeficient de salarizare mai mare pentru funcția ocupată. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 45, alin. (1), lit. i) din Legea nr. 360/2002, arată ANI.

IPJ Olt este condus de comisarul șef Ionuț Ilinca, adjuncți fiind Mihai Mihalache și Daniel Constantin.

În perioada iunie 2020-iunie 2021, Mihalache a fost împuternicit șef al IPJ Olt, din 16 iunie 2021 fiind adjunct.

Mihai Mihalache, singurul candidat înscris la concursul pentru ocuparea funcției de inspector șef al IPJ Olt, nu a obținut notă de trecere la interviul structurat pe subiecte profesionale, ce a avut loc pe 10 august 2021. Acesta a obținut nota finală 5,62 la singura probă, iar pentru promovarea concursului ar fi avut nevoie de minimum 7.

Citește comunicatul ANI integral: https://www.integritate.eu/Comunicate.aspx?Action=1&NewsId=3238&M=NewsV2&PID=20