Șerpi, în mai multe zone din Slatina și chiar la motorul unei mașini. Solicitați sprijinul jandarmilor

Jandarmii olteni au avut, în ultimele zile, intervenții pentru îndepărtarea unor șerpi din mai multe zone ale Slatinei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a dat exemplu intervenția de pe strada Cazărmii din Slatina.

„În ultima perioadă, prin intermediul S.N.U.A.U. 112, jandarmii olteni au fost solicitați să intervină pentru a îndepărta șerpi și pentru a asigura zona în care s-a semnalat prezența acestora. Astfel, în data de 07 iunie a.c., a fost preluat un apel în care semnala prezența unui șarpe pe strada Cazărmii din municipiul Slatina. Echipajul de jandarmerie, a asigurat zona, a ridicat șarpele și l-a eliberat în mediul natural. De asemenea, și duminică,  05 iunie, au fost preluate astfel de apeluri”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Olt.

Totodată, au fost intervenții și în orașul Balș, pe strada Nicolae Titulescu, unde s-a deplasat echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pentru a extrage din locuința unei persoane un șarpe.

„La fața locului, jandarmii au acționat cu ajutorul unui dispozitiv pentru capturarea reptilelor și l-au eliberat în mediu natural, în pădurea din apropierea orașului Balș”, au mai transmis reprezentanții IJJ Olt.

Tot duminică, alte două persoane din Slatina solicitau intervenții pentru a fi îndepărtat un șarpe din curtea unei case de pe strada Pitești, respectiv un șarpe aflat la motorul unei mașini parcată pe strada George Poboran.

Jandarmii spun că persoanele care identifică un șarpe trebuie să se îndepărteze de zonă și să ceară ajutor.

„Pentru prevenirea evenimentelor nedorite și a oricăror situații de natură să pună în pericol sănătatea, recomandăm să vă îndepărtați de zona care presupune un risc sau o amenințare cu privire la integritatea fizică și să solicitați intervenția sau sprijinul jandarmilor, prin numărul unic de urgență 112 sau în mod direct efectivelor aflate în misiune”, se mai arată în comunicatul citat.