Mitrache: „Mi-a lăsat pe mână o mașinărie ce funcționează”. Pârvulescu: Sunt convins că va fi un succes fantastic pentru  comuna Curtișoara

Antrenorul secund de la Oltul Curtișoara, Ion Pârvulescu, este convins că echipa din județ va promova în Liga a III-a. Imediat după victoria de sâmbătă, 18 iunie, din fața grupării Cozia Călimănești, scor 3-1, din cadrul turului barajului de promovare în eșalonul al treilea, profesorul Ion Pârvulescu a spus, cu ochii în lacrimi, că întreaga comunitate din Curtișoara ar merita accederea în eșalonul superior.

„Un moment de mare minunăție pentru această comună în care cu toții la un loc am făcut o familie, pornind de la cei de sus până la cei de jos. În acest moment, Curtișoara a înregistrat un succes, îl merită, s-a lucrat cu pasiune și toți suntem foarte fericiți pentru acest moment. Dacă m-ar întreba cineva de ce o fac!? O fac pentru că viața mea a fost fotbalul și pentru că unii dintre băieții de aici au plecat din mâna mea. Am certitudinea că nu vom putea pierde la o diferență mai mare de un gol, ceea ce este un mare avantaj. Am dominat acest joc. Sunt convins că va fi un succes fantastic, pentru că toți locuitorii comunei Curtișoara îl merită”, a spus Pârvulescu.

Antrenorul principal de la Oltul Curtișoara, profesorul Iulian Mitrache, a precizat că Marius Popa a avut un rol extrem de important în acest proiect.

„Consider că este o victorie meritată, am împins jocul spre poarta lor, ne-am creat mai multe situații de a marca, până la urmă este un rezultat corect ce ne dă speranțe și ne mobilizează pentru meciul retur. Ne așteptăm în partida retur ca adversarii să încerce să întoarcă rezultatul, sperăm să avem momente în care să ne impunem jocul și să gestionăm bine momentele de presiune din meciul de peste o săptămână. Pentru mine, promovarea în Liga a III-a ar însemna o încununare a muncii. Consider că este, în primul rând, meritul prietenului și colegului meu Marius Popa, practic, mi-a lăsat pe mână o mașinărie ce funcționează, eu doar am alimentat-o prin procesul de instruire, însă el este creatorul acestui proiect și îi mulțumesc, sper că de acolo de sus se uită cu mândrie la noi”, a spus Iulian Mitrache, la finalul partidei de sâmbătă.

Căpitanul echipei Oltul Curtișoara, Marius Jianu, a declarat că meciul de sâmbăta viitoare, de la Călimănești, va fi decisiv pentru promovare.

„A fost un meci greu, întâlnim o echipă bună, tehnică, însă noi, prin dăruire și forța grupului, am reușit să câștigăm la un avantaj considerabil. Mai este un meci, acolo se va decide tot. Returul va fi greu, jucăm la ei acasă, au o echipă bună. Nu am reușit să ne punem în valoare jocul de pase, dar a fost un meci de baraj, unde nu poți juca așa ofensiv. Am jucat la nivel de Liga a II-a foarte mult, pentru cei tineri promovarea ar fi importantă, pentru mine ar fi încă un succes în cariera mea de fotbalist”, a spus Marius Jianu.

De cealaltă parte, reprezentanții echipei Cozia Călimănești au precizat că au avut trei jucători de bază indisponibili pentru meciul de la Curtișoara.

„A fost un meci greu, am întâlnit o echipă bună susținută de conducere, plecăm cu șansa a doua, în fotbal se poate întâmpla orice. Important este să câștigăm meciul de săptămâna viitoare. Din păcate, am avut trei jucători de bază indisponibili pentru acest joc, eu sunt unul dintre ei, sperăm să fim apți până la meciul retur”, a spus jucătorul Cătălin Moldoveanu.

Partida retur din cadrul barajului de promovare în Liga a III-a dintre Cozia Călimănești  și Oltul Curtișoara va avea loc sâmbătă 25 iunie, pe terenul echipei din județul vecin.