Lider de sindicat de la Alro, despre slătineanul care s-a spânzurat: Lucra la Electroliză, avea datorii, era în șomaj tehnic. Sunt morții lor!!!

Bărbatul de 46 de ani, din Slatina, angajat al Alro, Secția Electroliză, ce a fost găsit spânzurat în locuința sa din municipiu luni, 11 iulie, intrase recent în șomaj tehnic.

Preşedintele Sindicatului Aluministul de la Alro Slatina, Constantin Popescu, a spus că slătineanul s-a spânzurat pentru că avea datorii. Sindicalistul a tras un semnal de alarmă, spunând că astfel de tragedii vor continua.

„Lucra la Electroliză, s-a spânzurat pentru că avea datorii, avea necazuri, pentru că era în șomaj tehnic. Era printre cei care au intrat acum în șomaj tehnic. Nu mă mai întrebați pe mine, sa-i întrebați pe ei, pe Popescu (n.red. ministrul Energiei). Sunt morții lor!!! Pe ei să-i sunați, eu ce să vă spun, sincere condoleanțe familiei îndoliate. Să-i sunați pe nemernicii ăștia, că vor mai fi, eu am tras un semnal de alarmă acum trei zile, am spus că se vor omorî oameni, nu m-a crezut nimeni. Vor mai fi (n. red. morți) O să-i facem lui Popescu la minister, să mă duc cu pozele lor, să le pun în față, după 15 august mergem cu oamenii acolo, cu copii cu tot”, a spus Constantin Popescu.

Reamintim că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Slatina, a fost găsit spânzurat luni, 11 iulie, în garsoniera sa de pe strada Prelungirea Tunari, din municipiu.

Aproximativ 500 de angajați de la Alro Slatina vor intra în șomaj tehnic, deciziile fiind distribuite din a doua jumătate a lunii iunie. Compania de pe platforma industrială a Slatinei a luat decizia de a trimit sute de oameni în șomaj tehnic, după ce capacitatea de producție a fost diminuat, din cauza crizei energetice.

Aluminiștii au închis, la începutul anului, trei hale de Electroliză, așa cum a decis Consiliul de Administrați al Alro, în 27 decembrie, în contextul crizei din piața energiei electrice. Hala 9, care funcționa din 1965, a fost prima închisă, apoi celelalte două.

foto:arhivă de la închiderea secțiilor de Electroliză