Oltenii nu își mai pot vizita rudele ce sunt internate la Spitalul Slatina. Manager: Există posibilitatea de apariție a focarelor COVID

Oltenii nu își mai pot vizita rudele ce sunt internate la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce reprezentanții unității medicale au decis să sisteze vizitele la pacienții ce primesc îngrijiri medicale pe secții, începând de luni, 18 iulie. Măsura vine în contextul riscului de izbucnire a unor focare COVID.

Totodată, începe din nou testarea obligatorie cu teste rapide a personalului și pacienților ce au avut contact cu cazuri confirmate cu SArS-COV2, dar și a celor care se prezintă la UPU Slatina.

Creșterea accelerată a numărului de cazuri COVID înregistrată în ultima săptămână, precum și posibilitatea de apariție de cazuri/focare de infecție cu COVID-19în rândul personalului și a pacienților, determină conducerea Spitalului de Urgență Slatină să adopte noi măsuri de protecție pentru preîntâmpinarea îmbolnăvirilor și creșterea siguranței personalului, pacienților, aparținătorilor și vizitatorilor.

În acest sens, au fost aprobate următoarele măsuri:

-Începând cu data de 18.07.2022 sistarea vizitelor la pacienții internați;

-Testarea obligatorie cu test rapid antigen a personalului și a pacienților contacți cu cazurile confirmate de COVID-19, în focarele izbucnite la nivelul secțiilor/ compartimentelor Spitalului Județean de Urgență Slatina;

-Testarea tuturor pacienților care se prezinta în UPU (container triaj) precum și a celor care se prezintă pentru internari programate și spitalizare de zi – la fiecare 72 ore (Biroul Internari – sediul din Slatina, str. Crisan Nr.5, respectiv camera de gardă – Scornicești);

-Organizarea triajului epidemiologic în containerul din zona UPU”, a transmis managerul Spitalului Slatina, Angela Nicolae.

Potrivit reprezentanților Spitalului Slatina, în ultima săptămână, la Unitatea de Primire Urgențe s-au prezentat mai mult de 50 de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2, iar în cadrul Secției Boli Infecțioase sunt internați 16 pacienți.

Persoanele confirmate cu infecția cu virusul SARS-Cov-2 se pot adresa Centrului de Evaluare și Tratament Antiviral, care funcționează în cadrul Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Slatina, pentru a beneficia de investigații și tratament în regim ambulatoriu.

Programul de funcționare al Centrului de Evaluare și Tratament Antiviral este de luni până duminică, între orele 08,00-14,00.

foto:arhivă