VIDEO. O casă și o anexă cu 25 de animale au ars într-un incendiu izbucnit în orașul Piatra-Olt

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit miercuri, 27 iulie, în orașul Piatra-Olt, focul extinzându-se la mai multe gospodării. În timp ce o familie a rămas fără casă, alta a pierdut animalele ce erau adăpostite într-o anexă ce a fost cuprinsă de flăcări.

Astfel, într-o gospodărie au ars anexa, cu suprafața de aproximativ 70 de metri pătrați, și 25 de animale din aceasta ( 10 vaci și 15 capre), iar într-o altă gospodărie au ars o casă, de 65 de metri pătrați, și anexe pe 20 de metri pătrați.

„Pompierii intervin la un incendiu de vegetație uscată, miriște, culturi agricole, viță de vie, propagat la mai multe gospodării, în orașul Piatra Olt. Misiunea este în dinamică. Au luat foc o anexă gospodărească, folosită ca adăpost de animale, și o locuință. Suprafața afectată este de aproximativ 100 de hectare. Incendiul se manifestă în mai multe focare și este întreținut de vânt . 25 de de animale se aflau în anexa care a ars în totalitate, cu suprafața de aproximativ 70 de metri pătrați. Au mai ars o locuință, cu suprafața de 65 de metri pătrați și anexe gospodărești, pe 25 de metri pătrați”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Totodată, au fost cuprinse de flăcări 100 de hectare de vegetație uscată, miriște, culturi agricole, vie, pe teren arabil și în curțile cetățenilor.

În sprijinul pompierilor olteni acționează și două autospeciale de la ISU Dolj și o autospecială de la ISU Argeș.

La locul evenimentului acționează peste 70 de pompieri, cu opt autospeciale de stingere, autospeciale pentru primă intervenție, două echipaje SMURD.

Potrivit ISU Olt, cauza probabilă este focul deschis în spații, propagat de la incendiu de vegetație uscată.