Au început plățile în Programul Tomata. Director DAJ Olt: „Facem un apel la fermieri, să vină cu valorificările”

Reprezentanții Ministerului Agriculturii au anunțat că legumicultorii din județele Arad, Bacău, Mehedinți și Călărași ar trebui să-și verifice conturile, pentru că au început plățile în Programul Tomata. Fermierii primesc o subvenție de 3.000 de euro dacă au recoltat 3.000 de kilograme de roșii dintr-un solar de cel puțin 1.000 de metri pătrați. În Olt, nu toți legumicultorii au depus documentele prin care demonstrează că au vândut cantitatea cerută în program, iar banii încă nu au fost ceruți.

„În datele de 4 și 5 august, au plecat primele sume spre beneficiarii programului Tomata. Cele 4 județe au fost primele care au trimis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale deconturile în vederea onorării plăților pentru cei 476 de beneficiari, în valoare de 7,065 milioane lei. Pe măsură ce se vor primi dosarele aferente celorlalte județe, MADR va achita cererile de plată si pentru restul cultivatorilor înscriși în Program”, se arata într-un comunicat al MADR.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții Direcției Agricole Județene (DAJ) Olt, la nivelul județului nu toți fermierii au depus documentele că au valorificat producția de roșii.

„Facem un apel la fermieri, să vină cu valorificările, pentru a putea solicita banii”, a spus directorul DAJ Olt, Gabriela Andronie.

Termenul până la care pot fi depuse documentele ce demonstrează valorificarea producției de roșii este 30 august inclusiv.

Peste 5.800 de fermieri din Olt s-au înscris în Programul Tomata, în acest an.