VIDEO. Salariați din Slatina, Galați și Tulcea își strigă nemulțumirile în fața Ministerului Energiei. Iotu, către protestatari: „Alro urmează să se închidă”

Zeci de angajați ai platformei industriale din Slatina, de la Tulcea și Galați își strigă nemulțumirile la această oră, în fața sediului Ministerului Energiei.

Liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – filiala Olt, Cristel Ioțu, le-a spus protestatarilor că Alro urmează să se închidă, pentru că autoritățile nu au găsit nicio soluție pentru fabrica de la Slatina și sectorul industrial, în general, de la declanșarea crizei energetice.

„Le mulțumesc colegilor care au venit de la Galați, de la Tulcea. (…) Din decembrie anul trecut, împreună cu factorii de decizie ai țării s-a purtat un dialog al surzilor, acești oameni care stau în aceste acvarii și minează un dialog nu au putut să găsească o soluție în aproape nouă luni. De aceea, noi deschidem astăzi șirul unor lungi proteste pe care le vom ține atât la nivel local, cât și la nivel național. Nu ne vom opri până când nu se vor apleca asupra problemelor oamenilor și angajaților, pentru că Alro urmează să se închidă”, le-a spus protestatarilor liderul de sindicat. 

Protestul de vineri, 9 septembrie, este organizat de Federaţia Sindicală a Siderurgiștilor Metarom, Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului, Sindicatul Alro Product, Sindicatul Alum Tulcea și U.S.T Cartel Alfa Filiala Olt, sindicaliștii fiind nemulțumiți de prețurile extrem de mari la care a ajuns energia electrică și gazul.

Liderii de sindicat spun că, din cauza crizei energetice, 700 de salariați de la Alro sunt în șomaj, urmând ca până la finalul anului încă 1.500 de oameni să părăsească fabrica, producția scăzând cu 70 de procente.