ORIBIL. Un bărbat de 72 de ani, din comuna Bârca, bănuit că a violat două fetițe de cinci ani. Bătrânul a fost reținut

UPDATE: Potrivit informațiilor transmise de IPJ Dolj, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un bărbat de 72 de ani, din comuna Bârza, județul Dolj, este bănuit de comiterea infracţiunilor de viol şi coruperea sexuală a două fetițe de cinci ani. Bătrânul a fost reținut marți, 27 septembrie, pentru 24 de ore.

Polițiștii spun că bărbatul le-ar fi invitat pe cele două copile în locuința sa, unde ar fi exercitat acte specifice infracțiunii de viol asupra acestora. Mama uneia dintre fetițe a dat alarma.

La data de 27 septembrie a.c., ora 20:15, poliţiştii Secţiei nr.14 Poliţie Rurală Bârca au fost sesizaţi de o femeie din comuna Bârca, cu privire la faptul că, fiica şi nepoata sa, ambele de 5 ani, ar fi fost violate de un bărbat de 72 de ani, din aceeaşi localitate. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii, fiind demarate cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea.

În fapt, bărbatul este bănuit că în cursul zilei de 27 septembrie, le-ar fi invitat pe cele două copile în locuinţa sa, unde, prin folosirea de acte de violenţă, ar fi exercitat acte specifice infracțiunii de viol asupra acestora”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol(două acte materiale) şi coruperea sexuală a minorilor, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.

În cursul acestei zile, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea în vederea luării unei măsuri preventive.