Prețul lemnului de foc, plafonat la 400 de lei/mc. Măsura este importantă pentru trei milioane de gospodării

Guvernul a decis astăzi, 5 octombrie, plafonarea prețului lemnului de foc la 400 de leu/mc, al brichetelor de lemn la 1.500 lei/tonă, iar cel al peleților la 2.000 de lei /tona.

De această măsură, ce va fi în vigoare până la 31 martie 2023, pot beneficia trei milioane de gospodării din țară.

„Am aprobat astăzi, în Guvern, prin Ordonanță de Urgență, plafonarea prețurilor la lemnele de foc, o măsură importantă pentru cele aproximativ 3 milioane de gospodării din România, astfel încât să-i sprijinim pe cetățeni să treacă cu bine iarna.  Măsura se aplică până la 31 martie 2023. Plafonăm prețul lemnului de foc la 400 lei/mc cu TVA inclus, al brichetelor de lemn la 1.500 lei/tonă cu TVA inclus, iar al peleților va fi plafonat la 2.000 lei/tonă cu TVA inclus.

Prin stabilirea acestor plafoane, asigurăm totodată o disciplină în comercializarea lemnului de foc și a produselor derivate, pe fondul crizei energetice actuale, și un nivel ridicat de protecție a cetățenilor în calitate de consumatori finali ”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Totodată, Executivul a aprobat, cu titlu de ajutor, o cantitate de 130.000 de metri cubi de lemne de foc pentru Republica Moldova.

sursa foto: facebook Direcția Silvică Olt