Constructor din Olt, prins cu angajați fără contract de muncă. Au fost descoperite nereguli

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în perioada 5-7 octombrie, Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la firmele cu domeniul de activitate construcții.

Astfel, în urma controalelor au fost descoperite mai multe nereguli, inclusiv un constructor, din comuna Schitu, ce avea trei angajați fără contract de muncă.

„În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au efectuat 16 controale la angajatori din domeniul menționat, în urma acestor verificări au fost dispuse 17 măsuri de remediere a deficiențelor constatate și a fost aplicată o amendă în valoare de 60.000 lei, pentru muncă nedeclarată, unui angajator din localitatea Schitu, fiind identificate la muncă 3 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă, în formă scrisă”, au transmis reprezentanții ITM Olt.

Alte deficiențe constatate au fost:

-neplata drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;

-neevidențierea orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, respectiv ora de începere și a celei de sfârșit a programului de lucru;

-nepăstrarea la locul de muncă a unor copii ale contractelor individuale de muncă;

-neinițierea negocierii colective la nivel de unitate;

-completarea cu date eronate a Registrului General de Evidență a Salariaților.

foto: internet, prezentare generală