Senatorul Siminica Mirea, proiect de lege pentru stabilirea condițiilor de recrutare și repartizare a candidaților în instituțiile MAI

Senatorul Siminica Mirea și ceilalți parlamentari PSD Olt au inițiat un proiect de lege, votat cu 89 de voturi „pentru”, care prevede stabilirea condițiilor recrutării, selecționării și repartizării pe posturi și unități a candidaților la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Practic, actul normativ ar corecta problemele generate de Legea 360 din 2002 privind Statutul polițistului.

Senatorul PSD Olt a precizat că acest proiect prevede și realizarea unei aplicații informatice care să asigure transparență și corectitudine.

„Alături de colegii mei parlamentari din PSD Olt, am inițiat proiectul de lege care prevede stabilirea condițiilor recrutării, selecționării și repartizării pe posturi și unități a candidaților la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și a soluțiilor tehnico-organizatorice privind activitatea de mutare la cerere prin realizarea unei aplicații informatice care să asigure TRANSPARENȚĂ și CORECTITUDINE. Actul normativ propus a fost votat în ședința de Plen a Senatului României de ieri (luni n.r.), 10 octombrie 2022, cu 89 de voturi «pentru». Inițiativa vine în urma prevederilor problematice regăsite în Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, în raport cu deficitul de resursă umană, lipsa stabilității posturilor, lipsa condițiilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere sau comandă, gestionarea ineficientă a resursei umane anterior încadrării pe post și altele. Cred cu tărie că propunerea legislativă asigură cele enunțate mai sus, și anume tansparență și corectitudine, două aspecte importante fără de care MAI nu poate funcționa, iar implementarea modificărilor prezente în textul actului normativ propus sunt, în mod real, necesare”, a declarat parlamentarul Siminica Mirea.