Șeful ISJ Olt dă asigurări că școlile nu vor fi închise: „Vor exista bani pentru plata tuturor facturilor”

În contextul în care tot mai mulți se întreabă dacă unitățile de învățământ vor avea bani să achite facturile uriașe la curent electric și gaze din această iarnă, inspectorul general al ISJ Olt, profesorul Adrian Bărbulete (foto), a dat asigurări că elevii vor merge în bănci, în acest sezon rece, iar școlile nu vor fi închise pentru a se trece în online.

Șeful ISJ Olt a precizat marți, 18 octombrie, că vor exista bani pentru plata tuturor facturilor emise unităților de învățământ.

„Avem asigurări de la Ministerul Educației că nicio școală nu va fi închisă și toate lucrurile ce țin de aspecte organizatorice vor fi soluționate în timp real. În acest moment, nu există nicio temere în acest sens, de a fi închise școli, unitățile de învățământ își desfășoară activitatea cu program față în față. Facturile au fost plafonate la nivel național pentru instituțiile de învățământ și nu avem niciun fel de suspiciune ca se vor închide școlile. Vor exista bani pentru plata tuturor facturilor, pentru că este importantă educația copiilor noștri și ceea ce ducem mai departe, în viitor. De la nivelul unităților de învățământ din județul Olt (n. red. -inclusiv cele din mediul rural ce se încălzesc cu lemne sau au centrale pe peleți) nu am niciun semnal că nu își pot desfășura activitatea în condiții normale”, a spus Adrian Bărbulete.