Suspiciune pentru un nou caz de botulism, la Spitalul Slatina. Spitalul „Victor Babeș” Timișoara a trimis, la Slatina, cinci fiole de antitoxină botulinică

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Slatina au o suspiciune privind infecția cu botulism. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani ce a fost internat la Spitalul Slatina. Dacă se confirmă, acesta este cel de al treilea caz din județ, în ultimele două luni.

Pentru acest pacient s-au prelevat probe, însă nu au fost primite încă rezultatele.

„În cursul zilei  de 14.nov. 2022, un pacient în vârstă de 39 ani se prezintă  în Serviciile de Specialitate ale Spitalului Județean de Urgență Slatina acuzând  cefalee, diplopie (n. red. – tulbirare de vedere), durere ochi drept și regiunea adiacentă. În urma examenului  neurologic și oftalmologic (pacient  conștient, cooperant, diplopie bioculară la privirea frontal și bilaterală, disfonie; ptoza palpebrala la ambii ochi, pacientul, CT cerebral: fără leziuni acute vizibile la momentul respectiv), medicul infecționist a anunțat telefonic suspiciunea de botulism Serviciului de Control în Sănătate Publică și Comp. Epidemiologie, ocazie cu care se stabilește și recoltarea probei de ser, în vederea  determinării toxinei botulinice la Institutul Cantacuzino București”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

Soția le-a precizat medicilor că bărbatul ar fi consumat carne de porc de la garniță.

„Din informațiile preliminare obținute de la aparținători (soție) s-a constatat că  în seara zilei anterioare a  consumat și carne de porc la garniță (carne sărată și topită în untură în luna decembrie 2021 ), motiv pentru care s-au prelevat și probe din alimentele consumate,  în ultimele 24 ore, de la adresa de domiciliu.În după-amiaza zilei de 14.11.2022 probele au fost trimise la  Institutul Cantacuzino București (probe în lucru)”, arată DSP Olt.

Spitalul Victor Babeș Timișoara a trimis, la Slatina, cinci fiole de antitoxină botulinică.

„În data de 14.11.2022, ora 23:00 s-au  primit  de la Spitalul Victor Babeș Timișoara, 5 fiole de antitoxina  botulinica, care au fost administrate incepand cu ora 00:45, pana la orele 06:00, ale zilei de  15.11.2022, conform instructiunilor  produsului; fara incidente.

D.S.P. Olt a interzis consumul alimentelor, din care s-au prelevat probe, pana la sosirea rezultatelor de laborator”, au conchis reprezentanții DSP Olt.

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Strejești, a murit pe 21 septembrie, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, acesta fiind primul caz de botulism din județul Olt, în acest an.

DSP Olt a anunțat luni, 14 noiembrie, un nou caz de botulism în județul Olt. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din Slatina, ce se află internat pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Slatina.