FOTO. Noua bandă de pe stradă Pitești din Slatina, redată circulației săptămâna viitoare. Se toarnă primul strat de asfalt pe strada Tunari

Noua bandă de pe strada Pitești (foto deschidere articol) din Slatina va fi redată circulației săptămâna viitoare, zilele acestea fiind efectuate marcajele. Este o veste bună pentru șoferii ce străbat această zonă, mai ales că vin Sărbătorile de Iarnă, iar aglomerația din trafic crește.

Invitat joi seara, 24 noiembrie, la emisiunea moderată de jurnalistul Laura Mira, de la postul local de televiziune OltTV, administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, a precizat că în primăvara anului viitor vor începe lucrările și pentru supralărgirea benzii din stânga, pe sensul de ieșire către Pitești. Astfel, întreg proiectul de supralărgire al străzii Pitești va fi finalizat în primăvară, când va fi turnat stratul de asfalt pe toate cele patru benzi de circulație.

„Se lucrează la supralărgirea străzii Pitești, ieri (n. red. – miercuri, 23 noiembrie) s-au turnat două straturi pe partea dreaptă, pe sensul de ieșire spre Pitești, cam atât se va realiza anul acesta, pentru că vremea nu ne mai permite și nu vrem să facem rabat de la calitate. Din primăvară, se va începe supralărgirea pe banda stângă, ieșirea către Pitești, se mai amplasează o bandă și se vor turna două straturi, plus stratul de asfalt ce se va turna pe toate cele patru benzi. Undeva la finalul primăverii, vom avea lucrările complet finalizate”, a spus Cismaru.

Totodată, în această perioadă se toarnă primul strat de asfalt pe strada Tunari din Slatina, urmând să fie redată circulației în dublu sens, la începutul săptămânii viitoare. De menționat că, pe perioada lucrărilor, s-a circulat doar în sens unic.

Cristian Cismaru a precizat că lucrările pe strada Tunari vor fi finalizate în primăvară, după ce constructorul din zona Parcului Tineretului își termină proiectul, iar compania de gaze schimbă conducta de sub această stradă.

„A început asfaltarea pe strada Tunari, vom merge însă cu acest prim start de asfalt în această iarnă, pentru că acolo avem un investitor în zona Parcului, care efectiv mai intră cu utilaje și nu am vrea să ne afecteze nouă lucrările. KFC investește acolo, termenul de finalizare înaintat de ei este undeva la finalul primăverii anului viitor. Cei de la gaze au și ei de schimbat o țeavă, iar procedurile lor au fost anevoioase, deși au fost înștiințări înainte de începerea acestor lucrări. Cei de la gaze au o intervenție de schimbare a întregii conducte pe toată această stradă, iar noi am venit cu acest prim strat, cei care vor deranja vor aduce la stadiul inițial, este condiție obligatorie, iar noi vom veni în primăvară, când ei vor termina toate intervențiile, cu ultimul strat ce nu va mai fi afectat de nicio lucrare secundară, a adăugat Cismaru.

 

Strada Pitești din Slatina
Strada Pitești din Slatina
Strada Pitești
Strada Tunari din Slatina