Continuă lucrările de canalizare și racordarea la gaze naturale, în Balș

Edilul orașului Balș, Cătălin Rotea, a vorbit luni, 5 decembrie, despre stadiul lucrărilor ce se află în derulare în această perioadă, în mai multe cartiere.

Astfel, primarul mai bifează încă o promisiune pe care și-a asumat-o în fața bălșenilor, la începutul mandatului.

„Dragii mei bălșeni, în sondajul de opinie efectuat în 2020, 24% dintre voi ați spus că principala problemă a orașului este reprezentată de rețeaua de canalizare și 18% ați menționat rețeaua de gaze naturale ca problemă principală.

Vin astăzi în fata voastră cu o postare despre situația lucrărilor la zi, la finalul cărora toate locuințele din orașul Balș vor fi racordate la rețeaua de gaze și canalizare.

În ceea ce privește lucrările de extindere a rețelei de canalizare: se lucrează în momentul de față pentru extinderi pe str. Crizantemelor și str. Tudor Vladimirescu (Vârtina) și se vor continua lucrările pe str. Luncii. Am semnat toate contractele de lucrări pentru extinderea canalizarii integral în Vârtina, pe toate străzile din Corbeni si Romana, precum si pe străzile Cuza Vodă, Popa Șapcă, Măceșului, Mărășești, Mihail Drumeș, Bradului și Cometa. Aceste lucrări vor începe în funcție de starea vremii, în următoarea perioadă. În ceea ce privește cartierul Spineni, se lucrează la studiul de fezabilitate pentru alimentare cu apă și canalizare”, a spus primarul Cătălin Rotea.

Rețeaua de gaze a fost deja extinsă pe străzile: Mihai Viteazu (până la intrare în Corbeni), Mihail Drumeș, Salcâmilor, Ciocârliei, Viilor și Luncii. Totodată, au fost semnate contractele de lucrări pentru extinderea rețelei de gaze naturale pe străzile 1 Decembrie prelungire, Cometa, Măceșului, extindere Frații Buzești, Macului, Mainesti, Spineni, Stejarului si Petre Pandrea – peste calea ferată. Pentru cartierele Corbeni și Romana se așteaptă semnarea contractului de finanțare la Ministerul Dezvoltării.

„Știu că aceste lucrări presupun un disconfort maxim pentru voi, săpături, noroi, subtraversări, drumuri impracticabile, dar acestea sunt chestiuni inerente unor astfel de lucrări dificile, care trebuiau facute de acum 10 ani. Toate drumurile vor fi aduse la starea lor inițială, după terminarea lucrărilor și vă încurajez să-mi sesizați orice chestiune tehnică improprie care ține de constructori (lucrări nesemnalizate, lucrări care prezintă deficiențe etc)”, a conchis edilul din Balș.