Senatorul Liviu Voiculescu, despre aderarea la Spațiul Schengen: „Ni se cuvine să fim situați pe același palier cu toate celelalte state membre”

Președintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, spune că România merită să adere la Spațiul Schengen, mai ales că au fost respectate toate angajamentele și condițiile stabilite.

Mai mult de atât, liderul liberal a precizat că românii trebuie să fie situați pe același palier cu populația din celelalte state membre.

„Cu o zi înainte de Consiliul JAI de la Bruxelles în care se va decide aderarea la Spațiul Schengen, România își joacă ultima carte. Toți oficialii și europarlamentarii români au o singură misiune: aceea de a transmite Austriei, singura țară care se opune aderării noastre la Schengen, mesajul tuturor românilor. Acela că MERITĂM! Că NI SE CUVINE să fim situați pe același palier cu toate celelalte state membre. Pentru că România și-a respectat angajamentele și a îndeplinit toate condițiile necesare în domeniile cu relevanță pentru aderare pentru ca cetățenii ei să se poată bucura de libertatea de mișcare între frontiere. Și că este inadmisibil, ipocrit și, de ce nu, interpretabil faptul că Austria, o țară cu o multitudine de beneficii produse de relațiile economice actuale cu România, să adopte fără o justificare temeinică o atitudine vădit discriminatorie față de un stat partener.

Până mâine mai este o noapte. Și îmi exprim convingerea că, pentru oficialii austrieci, noaptea care vine va fi un sfetnic bun iar România va putea face mâine primii săi pași în Spațiul Schengen”, a spus senatorul PNL Olt.

Aderarea României la Spațiul Schengen va fi stabilită în Consiliul JAI din 8 decembrie. În ciuda raportului favorabil și al recomandării Comisiei Europene, Austria se opune intrării României în Spațiul Schengen.