Trei autobuze electrice vor lega comuna Mărunței de Drăgănești-Olt

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat miercuri, 7 decembrie, 36 de contracte de finanțare prin componenta C10-Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență. Printre proiectele aprobate se numără și „Transportul public local cu mijloace ecologice în Orașul Drăgănești-Olt și Comuna Mărunței”.

Proiectul are o valoare de peste 9,4 milioane de lei, cu TVA.

Practic, prin intermediul acestui proiect sunt achiziționate trei autobuze electrice care vor circula în orașul Drăgănești, dar vor face legătura și cu localitatea învecinată- Mărunței, localnicii putând ajunge mai ușor la locul de muncă, la școală sau la medic.

Totodată, vor fi amplasate trei stații de încărcare electrică lentă și una cu încărcare rapidă.

Prin intermediul acestui proiect, administrațiile publice din comuna Mărunței și Drăgănești-Olt își doresc ca oamenii să renunțe la mașinile personale și să aleagă mijlocul de transport în comun, ceea ce înseamnă diminuarea traficului pe șoselele din zone, dar și un mediu mai curat.

Tot miercuri, 7 decembrie, a mai fost aprobat proiectul „Mobilitate verde în comunele Osica de Sus și Șopârlița, prin achiziția de microbuze nepoluante în scopuri comunitare”, cu o valoare de peste 3,5 milioane de lei.